Magento webshop

Magento ledande webshop lösning

Magento är världens snabbast växande e-handelsplattform. Magento är open source-baserad webbapp för e-handel som lanserades 2008. Systemet utvecklades av Varien (nu Magento Inc) med hjälp av programmerare från open source men är helt ägd av Magento Inc.

Magento plattfomen är byggd med Zend Framework. Varien, det företag som äger Magento, jobbade tidigare med osCommerce. De planerade ursprungligen att göra en fork av osCommerce, men bestämde sig sedan för att skriva om koden. Utvecklingen av Magento började tidigt under 2007. Företaget köptes upp 2011 av eBay, men ska fortsätta att utvecklas på samma sätt som tidigare.

Magento webshop är favorit bland dagens e-handlare

Magento Community Edition är den enda gratisversionen som finns av Magento och det finns flera företag i Sverige som arbetar med den plattfomen. Det andra två versioner av plattformen erbjuder en högre nivå av support och funktionalitet och enterprise versionerna lämpar sig framförallt till större företag.

Magento har utvecklats i en rasande takt och används av över 160000 e-handlare som idag använder plattformen. Magento funkar utmärkt att änvändas som app och mobilversion samt även med responsive design. Magento har utvecklarpartners över hela världen som utvecklar nya funktioner för lokala betallösningar och fraktleverantörer samt för den internationella marknaden. Magento är en av de e-handelsplattformarna som växer snabbast!