Skydda din router och nätverk

Säkra din router och wifi nätverk

Ett trådlöst nätverk finns numera i nästan alla företag och hem, där vill du inte ha obehöriga som laddar ner dina filer som ligger på på nätverkshårddisk (NAS). Du vill inte heller att någon spionerar via dina nätverkskameror, vare sig det är grannen eller någon annan i en bil utanför.

Men det handlar framförallt om att inte låta okända surfa på internet via ditt nätverk. Om din ip-adress identifieras som källa för fildelning eller ännu värre olagliga saker är det du som måste bevisa att du är oskyldig, och det är inte alltid så lätt. Nu blir dessutom även streaming via siter som dreamfilm olagligt. Bättre att stänga till ordentligt från början.

Vi på datorhuset kan hjälpa dig att kontrollera din säkerhet och täppa till de "hål" som finns till ett lågt, fast pris. Dessutom har vi mycket bra och säkra backuplösningar för ditt företag eller hemnätverk så undviker du mycket besvär och kostnader om olyckan skulle vara framme och filer skadas av virus eller oavsiktlig radering.

"Det är ofta alldeles för enkelt att bara koppla in routern, jubla när den är i gång och sedan glömma att den existerar så länge de enheter som behöver wifi-anslutningen fungerar."

Följ våra tips och du kommer att ligga långt före de flesta hem-wifi-användare när det gäller säkerhet. Ingenting kommer att göra dig 100% säker mot en verkligt hängiven hackare men risken att det skulle behövas är liten och det är inte målet – börja med att stoppa de enkla intrången.

Glöm dessutom inte att spara dina filer på mer än ett ställe för både dator och telefon. Är Ni osäkra på hur det fungerar kan vi hjälpa till.