Server hos oss

Bild: 
Server, VPS, Co-location

Vi har olika alternativ för dig som vill ha en server hos oss.

REMOTE DESTOP SERVER -RDP

Med vår remote desktop lösning installerar vi en Windows baserad dator på vår dedikerade server med ett antal programvaror förinstallerade ex Office paketet eller ekonomiprogram. Du loggar sedan in via fjärrskrivbord som finns på de flesta datorer via en krypterad VPN anslutning och kan jobba med datorn precis som om du hade den på ditt skrivbord. Det enda som krävs är att du har en internetuppkoppling. Med den lösningen ingår även daglig backup.

En RDP server med dual core CPU, 4 GB ramminne, 80 GB SSD hårddisk kostar från 499 kr i månaden inkl windows licens.

NAS-SERVER

Det finns möjlighet att få en egen NAS server i molnet hos oss. Du väljer hur mycket lagring du vill ha och vi installerar och konfigurerar din egna NAS-SERVER. Du ansluter och gör backup precis som om den stod lokalt via en krypterad SSH eller VPN och kan göra alla typer av backup. Du har även möjlighet att själv administrera din NAS precis som den stod hos dig men med den fördelen att vi sköter den dagliga backupen, uppdateringar och drift.

En NAS server med dual core CPU, 4 GB ramminne kostar från 499 kr / mån för 2 TB lagring (599 kr för 4 TB)

FYSISK SERVER - **MANAGED

Du beställer valfri server från oss till mycket förmånliga priser vi installerar den i vår serverhall med valfritt operativsystem och allokerar ett IP-nummer.

När processen är klar får du inloggningsuppgifterna till servern och har därefter kontroll över din server. Vi hjälper Er med installationer, uppgradering av hårdvara eller om du behöver hjälp med att starta om maskinen rent fysisk enligt en fastställd prislista.

Vi ser till att din server alltid är igång och har tillgång till Internet, vår serverhall är byggd med ett enda syfte, att se till så att dina servrar och tjänster är igång och tillgängliga.

En **managed Dell server med Intel Xeon fyrkärning CPU, 16 GB ramminne, 250 GB SSD hårddisk kostar från 1999 kr.

** Managed server innebär att vi underhåller, uppdaterar och installerar den programvara eller hårdvara som behövs.

VIRTUELL SERVER - VPS

Virtuella servrar fungerar i stort sett likadant som en fysisk server men en virtuell server delar på CPU, Lagring, Minne med andra virtuella servers på samma fysiska server. Den fysiska servern används bara av Er och resurserna delas inte av andra.

Du börjar med att registrera ett konto hos oss, sedan väljer du att skapa en ny Virtuell maskin samt vilket operativsystem du önskar och hur mycket resurser (processorkärnor och RAM-minne) samt hur stor hårddisk din server ska ha.
Det är allt, efter en stund har din server skapats och du kan nå den via VNC eller SSH. Din server får automatiskt ett IP-nummer så allt du behöver göra är att börja installera de programvaror som din server ska köra.

Din server är igång tills du stänger av den direkt i vår kontrollpanel. Du kan klona, radera, starta, stoppa och pausa dina servrar precis som du vill. Dina virtuella servrar debiteras per timme för den kraft som du allokerat till dem, något du enkelt kan ändra i takt med att du behöver mer eller mindre kraft på den individuella servern. Server i molnet har uppenbara fördelar för alla som enkelt och snabbt vill komma igång med en egen server.

En Linux VPS server med dual core CPU, 4 GB ramminne och 80 GB hårddisk kostar från 299 kr / mån

Men det betyder inte att du måste sluta använda fysiska servrar. De olika typerna av server är utmärkta för olika uppgifter och det finns tillfällen då du behöver ha en fysisk server, exempelvis om du har en stor databas som kommer att vara diskintensiv. Om du behöver en specifik hårdvara för att din tjänst ska fungera som du vill, såsom extremt snabba diskar eller specifika processorer så kan detta alltid installeras i en fysisk server.

Om du å andra sidan precis startat din verksamhet eller om du är ett litet företag som sakta behöver skala upp verksamheten är servrar i vår molntjänst utmärkt för ändamålet. Kostnadseffektiviteten är oslagbar och möjligheten att skala om dina servrar med ett par enkla klick är vare administratörs dröm.

En sak som man inte ska glömma är att det ena alternativet inte utesluter det andra. Vi har många kunder som kör både fysiska servrar och servrar samtidigt.