Fyra anledningar till att du måste ha en kraftfull brandvägg

Netgate firewall

Tryggt och säkert
En brandvägg är som en en låst ytterdörr – ett skydd för att undvika oönskat besök. Brandväggen hindrar obehörig trafik att få åtkomst till företagets nätverk och kan på så sätt stänga ute skadlig trafik som kan orsaka produktionsbortfall.

Säkerhetsutbudet på marknaden växer i takt med ökad skadlig trafik. Därför är det viktigt att använda sig av en lager-på-lager-princip för att minimera risken för sårbarheter. Brandväggen agerar det yttersta och viktigaste lagret. Därför utgör det en enorm säkerhet och trygghet för företaget.

Komplettera med brandvägg i molnet – ingen fysisk hårdvara
Allt fler företag rör sig mot molnet, vilket även speglar dagens utbud inom IT-säkerhet. Idag erbjuds molnbaserade brandväggar som innebär att företagets behov av hårdvaruhantering elimineras. Därmed behöver du inte investera dyrbar tid i IT-administration och kostsam utrustning, utan kan istället fokusera på verksamheten.

Segmentera nätverket
Vad ska kommunicera med vad i nätverket? Med brandväggen kan man sätta upp regler för vilka delar av företaget som ska kunna kommunicera med varandra. Exempelvis finns det avdelningar som HR- och fakturaavdelningen vars datorer bör vara segmenterade från bland annat VD:n och ekonomiavdelningen.

Arbeta tryggt på distans
Allt fler arbetar på distans idag, och givetvis bör detta ske i en säker miljö. I brandväggen kan man sätta upp regler för VPN-åtkomst, vilket innebär att man tunnlar trafiken från datorn genom en krypterad anslutning till företaget. Så när du eller dina medarbetare är på resande fot kan ni med gott samvete koppla upp er till de publika näten under förutsättning att ni har aktiverat VPN-tunneln.